Fons: Històrica tercera posicó d’Irineu Esteve a la Copa d’Europa

Avui s’ha disputat l’última prova de la darrera cita de la Copa d’Europa OPA, amb Irineu Esteve proclamant-se tercer a la classificació general d’aquesta competició. Avui ha estat 9è als 15km persecució, fent el segon millor temps de cursa. És un dia històric per a l’esquí de fons d’Andorra, amb aquesta tercera posició final.

La lluita i la regularitat que ha demostrat durant tota la temporada Irineu Esteve ha acabat per donar molt més que bons resultats. En un fet històric per a la Federació Andorrana d’Esquí i per a l’esquí de fons d’Andorra, Esteve ha aconseguit ser el tercer classificat en la classificació general final de la Copa d’Europa, competició on ha hagut de lluitar molt i molt dur entre l’elit continental, però on finalment ha assolit una tercera posició que passarà a la història del Principat.

Esteve ha acabat avui els 15km d’estil lliure en persecució en la 9a posició, amb un temps total de 1.31.23,1, a 1.14,7 del vencedor, que ha estat l’italià Maicol Rastelli, amb 1.30.08,4. Els temps d’avui eren respecte a la suma de la cursa d’ahir. És per això que en el temps de cursa real de la jornada d’avui, Esteve ha estat el segon més ràpid, amb 39.52,1. Només avui ha corregut més ràpid que l’andorrà el francès Valentin Chauvin, amb 39.41,7. Han estat els dos únics corredors que han baixat dels 40 minuts.

D’aquesta manera, Irineu Esteve s’ha situat finalment tercer en la general final de la Copa d’Europa, amb 512 punts. El primer classificat i guanyador de l’OPA ha estat l’italià Maicol Rastelli, amb 599 punts, mentre que segon ha estat el seu compatriota Sergio Rigoni, amb 558.

CLASSIFICACIÓ FINAL DE LA COPA D’EUROPA OPA:

1. Maicol Rastelli (ITA) 599

2. Sergio Rigoni (ITA) 558

3. Irineu Esteve (AND) 512

4. Jules Lapierre (FRA) 495

5. Damien Tarantiola (FRA)451

Per altra part, Carola Vila ha disputat la cursa de 10km d’estil lliure també persecució, on ha finalitzat en la 26a posició amb una bona carrera per a l’andorrana, que aquest any ha competit en la categoria júnior. El seu temps ha estat de 59.16,3, a 6.26,7 de la guanyadora, l’alemanya Antonia Fraebel, que ha aturat el crono en 52.48,6.