Fons: Esteve i Vila, amb estructures diferents

Avui s’ha presentat a la seu d’Andbank l’equip d’esquí de fons de la FAE amb els esquiadors Irineu Esteve i Carola Vila, i els entrenadors Joan Erola i Laura Orgué, que s’estrenarà en l’staff tècnic portant Vila en la seva millora com a esportista.

La FAE aposta un any més pel fons, una disciplina que està en una molt bona línia esportiva gràcies als resultats dels corredors en les temporades anteriors, tot i que això implica una aposta cada vegada més costosa. És per això que s’ha incorporat la figura de Laura Orgué al cos tècnic. La catalana s’encarregarà de l’equip femení que forma Carola Vila.

L’acte va servir per presentar la separació d’objectius i preparació entre Esteve i Vila, que si fins ara anaven junts de la mà del tècnic Joan Erola, ara tindran cites diferents.

Esteve apunta en un primer moment a la Copa del Món, on provarà al desembre a Lillehammer, mentre que Vila estarà a la Copa d’Europa. Aquest any, a més, hi ha Mundials sub-23 i la cita Olímpica de Corea del Sud.

Irineu Esteve: “Sempre he volgut estar a la Copa del Món però veurem com comencem les primeres curses i mirarem si és possible el top30. Si continuem com ara, crec que es podrà fer”.

Joan Erola: “Ser competitiu és el que marcarà si podem continuar a la Copa del Món o seguir treballant i quan siguem competitius, tornar-hi”. 

“La Carola crec que aquest any en Copa d’Europa pot estar lluitant entre les 10 i 15 millors de la categoria. En l’últim any júnior és quan ha d’estar entre les millors. Li queden dos anys de júnior. Crec que Laura li pot donar un plus important”.

“Havíem de buscar més assistència per a la Carola, i Laura pot aportar molt. Ens ajudarà moltíssim a seguir millorant. Ella s’ho agafa com un repte personal  i està il·lusionada i esperem que vagi molt bé”.