Tret de sortida a PyeongChang amb Esteve banderer

Els Jocs Olímpics d’Hivern de PyeongChang 2018 han donat avui el tret de sortida amb una cerimònia acolorida, espectacular i amb un missatge de pau i unitat fortament present, en la qual la delegació d’Andorra, encapçalada pel banderer, Irineu Esteve, ha pres part en la tradicional desfilada.

En aquesta ocasió l’equip que representa el Comitè Olímpic Andorrà (COA) ha aparegut a l’Estadi Olímpic de PyeongChang a la meitat de la desfilada de països (47a posició) atenent a l’ordre alfabètic de l’idioma coreà. Andorra ha sortit entre Azerbaidjan i Albània, en una desfilada que ha obert Grècia i ha tancat la històrica delegació conjunta de Corea del Sud i Corea del Nord. 

Hores abans de l’obertura dels Jocs, Joan Verdú i Marc Oliveras han pres part en el segon entrenament oficial de descens per a la prova que es disputarà diumenge (3 h de la matinada de dissabte a diumenge a Andorra). Verdú ha finalitzat en la 61a posició, amb un temps d’1’22’’85, a 3’’88 del primer classificat, l’italià Christof Innerhofer. Marc Oliveras ha estat 64è, amb 1’23’’04 i 4’’07 de diferència respecte el primer.

Verdú i Oliveras seran els primers esportistes de l’equip andorrà a entrar en acció (abans, la matinada de divendres a dissabte prendran part en el tercer entrenament de descens, a les 3 h). Oliveras comentava sobre el treball d’aquests dies: “la pista és molt maca, amb bons revolts i algun salt interessant. Es fa complicada, ja que té molts moviments de terreny i portes cegues. S’ha d’anar jugant amb la pista i que no et domini”. En referència als entrenaments, l’esquiador ha comentat que “han anat força bé de sensacions, però no massa ràpid en els ‘cronos’. Hem de trobar alguna cosa en vista a la cursa per poder anar més de pressa”.Els dos esquiadors surten amb el desavantatge de no haver competit mai en la pista del Jeongseon Alpine Centre, amb la qual cosa aquests entrenaments els serveixen per conèixer el traçat, les línies a seguir i mirar de memoritzar el recorregut.  

Després de Joan Verdú i Marc Oliveras el següent a competir serà Irineu Esteve, banderer a la cerimònia inaugural, que diumenge (7:15 h a Andorra) prendrà part en la prova d’skiathlon, consistent en 15 quilòmetres estil clàssic + 15 quilòmetres estil lliure o patinador. El tècnic d’Irineu Esteve, Joan Erola, explicava que hores abans de la inauguració el fondista havia fet un entrenament sense contratemps. “Hem pogut entrenar bé. Hem provat esquís, les condicions són bastant estables. Avui ha fet una mica més de calor, però per al cap de setmana s’espera més de fred. En principi l’Irineu està bé i tot correcte per ara”. 

Per a Joan Verdú i Marc Oliveras seran els segons Jocs Olímpics. Irineu Esteve és debutant.

Les proves del cap de setmana: 

Descens masculí (Joan Verdú i Marc Oliveras): 3h (matinada de dissabte a diumenge)

Skiathlon (15 + 15 Km): Irineu Esteve (7:15 h de diumenge)