Fons: Irineu Esteve debuta en els Jocs 46è en skiatló

 Irineu Esteve ha estat el primer esportista de la delegació andorrana a entrar en competició en els Jocs de PyeongChang després de la cancel·lació del descens d’esquí alpí pel fort vent.

L’esquiador de fons ha completat el seu debut olímpic amb una 46a posició en la prova d’esquiatló (15 quilòmetres estil clàssic+15 quilòmetres estil lliure) que ha estat dominada pels corredors noruecs i en la qual l’andorrà ha patit diversos problemes. 

Esteve ha finalitzat la cursa 46è, amb un temps d’1 h 21’47’’, quedant a 5’27’’ de la medalla d’or olímpica, que s’ha penjat Simen Hegstad Krueger (1 h 16’20’’). Noruega ha monopolitzat el podi amb la segona plaça de Martin Johnsrud Sundby i la tercera de Hans Crister Holund. L’andorrà ha patit un seguit d’entrebancs durant la cursa. I és que en la primera volta ha anat per terra després que algun corredor el tirés quan estava situat entre els 30 primers i això l’ha portat a baixar una vintena de posicions i després, quan havia recuperat, se li ha trencat un pal, que ha hagut de canviar amb la consegüent pèrdua de temps. 

Irineu Esteve, que ja anava 46è a mitjans de la cursa quan s’ha fet el canvi d’estil clàssic a patinador, ha assenyalat que “avui s’han acumulat un seguit de circumstàncies i no ha sortit una bona cursa. Tampoc he estat del tot fi. He passat molt fred i no he rendit com esperava. Crec que en els 15 quilòmetres estil patinador podré estar més endavant o això és el que intentaré”. El tècnic de la FAE Joan Erola, de la seva banda, ha reconegut que “és una oportunitat que perdem. Ho podíem fer molt millor però les curses són així”.

El director tècnic de la FAE, Carles Visa, ha comentat: “Acabem lluny de les nostres referències com ara el francès Jules Lapierre [15è] i només la mala sort, que en altres curses no hem tingut, ens ha allunyat d’una posició millor. No sé si haguéssim acabat davant del Jules, però en qualsevol cas no gaire lluny d’ell”.