Alpí JJOO: El fort vent ajorna l'eslàlom olímpic de Gutiérrez

El fort vent que feia al Yongpyong Alpine Centre la matinada passada ha portat a l’organització dels Jocs Olímpics de PyeongChang a cancel·lar la cursa d’eslàlom femení en què havia de competir Mireia Gutiérrez, i reprogramar-la per al divendres (matinada de dijous a divendres: 2 h, primera mànega i 5:15 h, segona mànega).

Aquest ajornament permet l’esquiadora andorrana, afectada per un procés gripal, guanyar temps per recuperar forces en vista a la seva tercera participació olímpica després de Vancouver 2010 i Sochi 2014. Gutiérrez comentava al respecte que “per mi molt millor que s’hagi ajornat la prova. La veritat és que estava bastant concentrada i conscienciada en què correria avui, però com estic m’anirà millor tenir el dia d’avui sense competir. Demà podré fer una mica d’eslàlom, entrenar una mica, i recuperar bé per a divendres. De moment encara estic una mica fluixeta. Intentaré recuperar forces al màxim i poder competir al màxim que pugui”.

Després de la reprogramació de l’eslàlom femení, divendres hi haurà triple representació andorrana als Jocs, ja que a l’estrena de Mireia Gutiérrez s’afegirà Irineu Esteve amb la cursa dels 15 quilòmetres estil lliure i en esquí alpí el supergegant amb Joan Verdú i Marc Oliveras.    

Sobre les darreres hores a PyeongChang, Irineu Esteve explicava que “després de la cursa de 30 quilòmetres vaig tenir un dia més light, de recuperació, i els dos últims dies hem anat entrenant poques hores. Avui hem fet una mica d’intensitat i m’he trobat bastant bé. La cursa de divendres consta de 4 voltes a un circuit, però són dues voltes diferents de les altres dues. L’afrontem bé, motivats i amb ganes”.

Foto: C. Pallot / Agence Zoom