Balanç de la temporada 2018 esquí alpí

Avui s’ha celebrat a la seu de Crèdit Andorrà, patrocinador principal de la secció d’esquí alpí de la Federació Andorrana d’Esquí, la roda de premsa de balanç de la temporada 2018. A l’acte han assistit el president de la FAE, Albert Coma; el director tècnic, Carles Visa; el director de Màrqueting de Crèdit Andorrà, Joan R. Mas; i els esquiadors Joan Verdú, Mireia Gutiérrez, Cande Moreno, Marc Oliveras i Àxel Esteve.

A l’acte, Joan R. Mas ha destacat el suport que Crèdit Andorrà dona a la FAE, amb qui comparteixen l’objectiu de fer créixer l’esquí i de contribuir a la promoció d’aquest esport com a motor econòmic i social del país. 

Albert Coma, president de la FAE, ha agraït el suport que el banc dona a la FAE des de l’any 2012. Per la seva part, Carles Visa, com a director tècnic de la Federació, ha exposat el balanç de la temporada.

Visa ha explicat que la temporada ha deixat un regust diferent al de l’any passat pel fet que en aquesta campanya no hi ha hagut tants podis. “La realitat d’aquest any és que hem fet menys podis (58) que l’anterior i per tant pot semblar que aquesta temporada hagi estat pitjor que l’anterior, però estem convençuts de què hem superat una fase més, hem fet un pas més, i per tant la temporada és positiva”, ha explicat.

Visa ha destacat el fet que la FAE hagi tingut “un nou corredor prop del top30 en la Copa del Món”, en referència a Joan Verdú, tot recordant “l’arribada de nous esquiadors a la línia dels punts en Copa d’Europa i d’altres corredors que han obtingut una marca de punts FIS important”, la qual cosa fa pensar “que tenim un grup d’esquiadors que continua avançant”.

Corredors i rànquings

Mireia Gutiérrez ha acabat la temporada la 107ª del top mundial, amb un podi en Copa d’Europa i una classificació en Copa del Món. “Mantenim intactes les aspiracions per l’any que ve”, ha assegurat Visa. 

Joan Verdú en diverses ocasions es queda molt a prop d’agafar la classificació en segona mànega i finalment acaba la temporada dins del top 100 en diverses disciplines: 87è en DH i 93è en Gegant, a més dels bons resultats assolits en Copa d’Europa (Top 10 Andorra). 

Marc Oliveras manté rànquings i agafa punts Copa d’Europa després de realitzar una bona campanya que el situen en la 133ª posició mundial en DH. 

Àxel Esteve, si bé no realitza el nombre de podis que va assolir la temporada passada, acaba amb uns bons 18,80p en la difícil i concorreguda disciplina d’eslàlom. 

Carmina Pallàs, que agafa punts Copa Europa, i Cande Moreno realitzen una molt bona campanya en les disciplines de velocitat: hi han entrat al top 150 mundial amb la 133ª posició en DH per a la Carmina i 139ª per a la jove Cande Moreno. 

També han destacat els bons resultats en terme de punts FIS d’Àlex Rius en la disciplina d’eslàlom, que acaba amb 31,97p, i Xavier Cornella, que realitza una de les millors performances de la història de l’esquí andorrà concloent el seu primer any FIS amb 50p en dues disciplines i situant-se dins del top 100 mundial per any edat.

Mireia Gutiérrez:

“La temporada l'acabo amb un regust estrany, tot i que contenta, però sabent que puc estar més sovint al top30”.

Joan Verdú:

“Penso que he fet molt bones coses, quedant-me prop dels 30. En el meu primer any de WC està molt bé, i no és evident. He marcat punts en totes les disciplines. En les carreres FIS, en faig sis i he fet quatre podis. He donat un pas endavant i estic molt motivat per l'any que ve. Vull centrar-me en recuperar el millor possible el genoll per atacar la nova temporada millor encara”.

Marc Oliveras:

“La temporada no ha estat a l'altura de com vaig esquiar a l'estiu. Pensava que aniria millor. Esquiava bé, però mentalment no vaig trobar el punt. Als Jocs ja estava més tranquil i em vaig trobar millor, i a Andorra molt bé tot i que al DH no va poder ser. Estic esquiant bé però falta una mica de mentalitat bona en les carreres”.

Àxel Esteve:

“Una temporada irregular. No vam tenir unes bones condicions d'entrenaments i es va notar en la Copa d’Europa. Després vaig fer un canvi en eslàlom i penso que per l’any que ve hem de seguir en eslàlom".

Cande Moreno:

“Ha estat una temporada bastant positiva, tot i que em falta experiència. Podia haver acabat més carreres però tinc bons resultats i estic molt contenta per haver assolit el rànquing 130 mundial”.