Els objectius de l’equip de fons amb Esteve i Vila 

Avui s’ha presentat a la seu d’Andbank l’equip d’esquí de fons i la temporada que està a punt de començar. A l’acte han assistit Josep Maria Cabanes, d’Andbank, així com el president de la FAE, Pepi Pintat, els tècnics Joan Erola i Laura Orgué, i els esportistes Irineu Esteve i Carola Vila.

Durant l’acte, ha tornat a quedar palès l’acord de col·laboració entre Andbank i la FAE. Així, el president de la federació, Pepi Pintat, ha destacat: “Hem forjat un vincle sòlid que ja porta anys i que demostra que hi ha una aposta per aquesta disciplina. L’esquí de fons ens està donant moltes alegries en els últims anys i això és en gran part gràcies al suport que rebem d’Andbank”. Igualment, Pintat ha tingut paraules per als esportistes: “Han demostrat en les últimes temporades una implicació i una lluita màxima per ser cada vegada millors. Per això, no puc fer una altra cosa que encoratjar-los per continuar amb aquesta línia de bon treball”.

Objectius

Els objectius són diferents per a Irineu Esteve i per a Carola Vila. Pel que fa a Esteve, es buscarà tenir “més presència a la Copa del Món i buscar el top 30” en aquesta competició, segons ha explicat el tècnic Joan Erola. Igualment, en l’últim any del corredor andorrà com a sub-23, la idea és aconseguir el millor resultat possible al Mundial d’aquesta categoria. Entre les proves que farà, també el Mundial absolut, tot i que el pes de la preparació va enfocat especialment a la Copa del Món.

Pel que fa a Carola Vila, el seu objectiu és la competició OPA (Copa d’Europa), on intentarà millorar els resultats de l’any passat i entrar entre el top 10. La idea, segons ha manifestat l’entrenadora, Laura Orgué, és “continuar progressant”. En aquest sentit, Orgué s’ha mostrat molt satisfeta de la feina feta amb Vila durant els últims temps: “Em fa una especial il·lusió treballar amb Carola perquè és una atleta treballadora i em sento molt a gust”. “Intentarem buscar regularitat en les posicions de davant i buscarem un bon resultat en el Mundial júnior”, ha manifestat també la preparadora. 

Calendari de les primeres curses:

22 al 25 de novembre:

Irineu Esteve i Carola Vila a la FIS de Gaalaa (Noruega)

30 de novembre al 2 de desembre:

Carola Vila a la FIS de Santa Caterina Valfurva (Itàlia)

Irineu Esteve a la Copa del Món de Lillehammer (Noruega)

8-9 de desembre:

Carola Vila a l’OPA de Premanon (França)

Irineu Esteve a la Copa del Món de Beitostolen (Noruega)

15-16 de desembre:

Irineu Esteve a la Copa del Món de Davos (Suïssa)