Aguareles Loan, davant d’una nova temporada en l’elit

 

Avui s'ha presentat a la seu d'Andbank la nova temporada de freestyle, amb Carlitos Aguareles Loan. L'esquiador andorrà té al davant una temporada exigent, amb un total de 8 cites de Copa d'Europa i 2 de Copa del Món. 

Els canvis en la normativa de la FIS -per millorar ha d'entrar en top 10 de Copa d'Europa, i en top 20 de Copa del Món- obliga a estudiar molt bé les competicions en què participarà l'andorrà. Així, el que està previst és que faci 3 proves de la Copa d'Europa de Big Air i 5 de Copa d'Europa d'slopestyle. 

Per altra part, Aguareles Loan competirà en 2 Copes del Món, les dues de Big Air, a Mòdena la setmana vinent (del 31 d'octubre al 3 de novembre) i a la Republica Txeca. L'equip viatja demà a Saas Fee (Suïssa) per acabar de polir detalls, abans de la primera Copa del Món.

L’staff

Igualment, aquest any l'equip tècnic el completen Josep Gil, que continua com a entrenador, a més del preparador físic, Albert Pinyol, i un fisioterapeuta. Aquest any segueix la col·laboració ja existent entre la FAE i la RFEDI (Real Federación Española de Deportes de Invierno), amb els joves Javi Lliso i Thibault Magnin.

La base

El treball que es fa des de la Federació apunta també a aconseguir esquiadors joves. El treball, de la mà de l'Esquí Club Arinsal Pal (ECAP) i del 360Xtrem, compta amb una vuitantena de joves.