Segona jornada de l’OPA Cup de Baquèira

A Baquèira s’ha disputat avui la segona jornada de l’OPA Cup, en aquest cas amb el gegant i amb representació andorrana en homes i dones.

En la cursa masculina, Pirmin Estruga ha estat 32è a 7.59 del vencedor, que ha estat el francès Dylan Hacquard, amb 1.55.04. Segons Xavi Coll, tècnic de la base, “no ha sigut capaç de fer el seu millor esquí en la primera manega amb errors tècnics de timing. En la segona ha rectificat una mica aquestes errades però encara falta treballar i millorar”.

No han acabat la primera mànega Mac Fernández, que estava fent una primera mànega “amb actituds correctes però en la part final es queda tard de línia i se surt del traçat”, segons ha explicat Coll, i tampoc no ha finalitzat Pere Cornella, que en la part alta del traçat s’enganxa el braç amb una porta i se surt.

Pel que fa al gegant femení, Nàdia Bernat ha estat la millor andorrana, 35ª amb 2.06.63, a 8.14 de la guanyadora, l’austríaca Victoria Olivier, que s’ha imposat amb 1.58.49. Bernat, segons els tècnics, ha tingut una bona actitud d’atac en la primera manega, però amb una errada al tram final que li fa quedar-se 31ª, a 0,02 d’invertir. A la segona mànega és una mica més tímida i no ha sigut capaç d’accelerar el seu esquí. Per la seva part, Aina Martí ha acabat 37ª a 8.96. “No posa la intensitat necessària en la primera mànega i no aconsegueix agafar el ritme de la prova”, ha explicat el tècnic Xavi Coll. “En la segona corregeix la intensitat i demostra poder aspirar a un resultat a prop de les 20”, ha afirmat. Per últim, Clàudia Garcia no ha completat la primera mànega. Segons Coll, ha tingut “bona intensitat i ganes però comet una errada a la part alta i un error de línia en sortida d’una directa i es queda fora”.

Demà es disputa l’última prova amb el Team Event.